Mijn verhaal


Achter het merk Merritmentha vind je mij, Kathleen.

Illustrator, tekenaar, maakster van kleine gelukjes.Verteller van verhalen over de zachtheid van het leven, van de mooie dagdagelijkse dingen om ons heen, van de kracht van mensen.

 

Dat is nu precies wat ik van kleins af heb willen doen, schoonheid vertalen naar tekeningen.
Het is mijn gave en bijdrage aan een wat mooiere wereld, niet meer,
maar zeker ook niet minder.Ik genoot een opleiding in de Beeldende Kunsten, zoals het zo mooi heet en heb een passie voor de oude kunstdruktechnieken, voor het opbouwen van een beeld, laag na laag.

 

 

dat is dan ook hoe ik mijn tekeningen maak, op papier, ingescand, verder met mijn nieuwe digitale vriendjes en dan vaak weer verder met potlood, penseel of wat ik ook voorhanden heb. zo komt mijn werk tot leven in mijn unieke stijl.

 

 

Jarenlang lag mijn passie in een schuifje te wachten,
onder het stof van het dagelijkse leven.


In 2019 ging de schuif voorzichtig open door een fijn project dat voorbijkwam en waar ik geen nee tegen kon zeggen. een boekje illustreren voor de scholengroep vorselaar. Wat een heerlijk gevoel was dat! Alle kleur, alle sprankel, alle energie spoelde weer door me heen!

En hand in hand met die energie kwam mijn zelfvertrouwen terug en de goesting om in 2020 Merritmentha op te starten. Mijn tekeningen vinden hun weg naar buiten op wenskaarten, artprints en wandgelukjes en
in de persoonlijke tekeningen die ik maak op vraag.

 

 Welkom thuis bij Merrit mentha !